• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Cankurtaran Eğitimleri

Cankurtaran Eğitimleri

Bilimsel Yüzme Eğitim Spor Külübü Derneği bünyesinde olan BYEM CANKURTARMA merkezi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ve International Lifesaving Federation (ILS) tarafından tüm Türkiye'de cankurtaranlık eğitimi verebilmek adına 042 sicil numarası ile yetkilendirmiştir. Eğitmenimiz Bronz Eğitmen Levent ATIL ve M.Ali EYÜPOĞLU tarafından Kulübümüzde Bronz, Gümüş ve Altın Cankurtaran Eğitimleri verilmektedir.

BYEM Cankurtarma Merkezi olarak, Cankurtaran ihtiyacı olan tesislere (Otel, Plaj, Spor kulüpleri… vb.) Danışmanlık Hizmetleri de vermekteyiz.

Kulübümüzde Bronz, Gümüş ve Altın Cankurtarma Eğitimi verilmektedir.

Cankurtaran Eğitimi Hakkında Bazı Bilgiler


2006 Mayıs ayından itibaren kurulan Cankurtaran Eğitim Merkezleri yoğun bir şekilde eğitimler verirken, TSSF Cankurtaran Teknik Kurulu da eğitim metaryelleri konusunda hızlı ve ciddi çalışmalar yaparak süreci hızlandırmaya çalışmıştır.Hazırlanan eğitim materyalleri teknik ve etkili görsel ve yazılı donanımlardır.

Cankurtarma ile beraber İlk yardım eğitimlerinin de yönetmeliğimiz içeriğinde olmasından dolayı bu konuda da Cankurtarma Teknik Kurulu tarafından yoğun çalışmalar yapılmış ve 16 saatlik Temel "İlk Yardım" eğitim dökümanları, görsel ve yazılı olarak tamamlanmıştır.

ILS : ILS Dünyadaki iki ciddi oluşumun bir araya gelmesi ile oluşmuş ve bu sayede daha geniş bir alana yayılmış olan Uluslararası bir federasyondur.

FIS : Fédération Internationale de Sauvetage Aquatique (Belçika, Danimarka, Fransa, İngiltere, Lüksemburg, İsviçre ve Tunus…)

WLS : World Life Saving (Avustralya, İngiltere, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve A.B.D.)


ILS standartlarında yetiştirilen cankurtaranlar su becerilerinin yanında Temel İlk Yardım becerileri ile donatılarak acil müdahale yöntemlerini bilinçli bir şekilde uygulayabilir hale getirilmişlerdir.

Geçmişte kazalara yapılan yanlış müdahale sonucu ortaya çıkan ölüm ve sakatlık oranlarında, bir buçuk yıllık kısa bir süreçte ciddi azalmalar gözlenmiştir. Bu TSSF/ILS anlayışının, eğitim kalitesinin ve donanımlı eğitmenlerinin büyük bir kazanımıdır. Ülkemizde Uygulanan cankurtaran eğitimlerinin hedefi; Deniz, göl, yapay ve doğal tüm iç sularda, kıyılarda, havuzlarda ve bu faaliyetlere birleşik olarak gerekli durumlarda, karada da gerçekleştirilebilecek su üstü ve su altı arama kurtarma çalışmaları ile bu çalışmalar kapsamında kullanılacak cankurtarma ve ilk yardım tekniğinin, eğitiminin, çalışma ve uygulamalarının, kullanılacak yardımcı araç ve gereçlerin, sporcuların yetiştirilmesinin, çalışma yapılan yerlerde güvenliğin sağlanmasına ilişkin standartların belirlenmesi. Cankurtaranlık, büyük kişisel özveri, uzmanlık becerisi ve sorumluluk gerektirmektedir.

Bu nedenle TSSF; Cankurtaran eğitimini yetkili olduğu tüm faaliyetleri içerisinde en önemli konulardan biri olarak ilan etmiştir.

Bu bilgiler Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu web sayfasında bulunan YÖNETMELİKLER ve TALİMATLAR bölümünden temin edilmiştir.

Yorumlar (0)

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz