• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Pilates'in Faydaları

Pilates'in Faydaları

Pilates in faydaları merkez bölgesinin kuvvetlenmesi ve esneklikten ibaret değildir. Tüm vücudu çalıştırır ve sürekli düzenli bir şekilde yapıldığında sırt ağrılarını azaltır, kemik yoğunluğunu artırır ve kalp sağlığını destekler. 

Kemik Yoğunluğunu Artırır

Kemik de kas gibi dinamik bir dokudur ve direnç, ağırlık çalışmalarına tepki verir. Direnç egzersizlerinde kaslar kemiklere asılarak gerilim yaratırlar ve bu da kemiği güçlendirir. Pilateste direnç egzersizleri yaylar ve direnç bantlarıyla yapılmaktadır. Kendi vücut ağırlığınızla yapılan egzersizleri de direnç çalışmasıyla destekleyebilirsiniz.

Karın Kaslarını Güçlendirir

Vücudu mekik hareketleri kadar, hatta daha da fazla güçlendirir. Pilatesin temelinde her hareketi yaparken karın kaslarını sıkmak yer alır. Pilates hareketleri derindeki karın kaslarını, yüzeysel olanlarla beraber çalıştırır ve baklava görünümünün oluşturulmasında da etkilidir.

Esnekliği Artırır

Esneklik – İnsan yaşlandıkça, vücut esnekliğini kaybetmeye başlar, Pilates, burada devreye girip sizin vücut esnekliğini korumanıza yardımcı olur. Sürekli pilates yapmaya başladığınızda vücudunuzun ne kadar esnek bi hal aldığına şaşıracaksınız. Bu esneklik düşmelerden kaynaklanan yaralanmaları önlemek için önemlidir.

Sırt Kaslarının Güçlenmesini Sağlar

Pilates in faydalarından biri de bel ağrısını azaltmak için etkili bir yöntem olmasıdır. Yapılan araştırmalarda bel ağrısı yaşayan kişiler düzenli olarak pilates yaptıklarında önemli derecede iyileşme sağlamışlardır

Sakatlanmaları Önler

Pilates esnekliği, gücü ve dengeyi artırır. Bu sayede sakatlanma riskini azaltmış olur.  Gücün artması hareket kontrolünü artırır. Ayrıca pilates vücut farkında lığını artırdığı için hareketleriniz daha verimli ve bilinçli olur.

Vücut Duruşunu İyileştirir

İyi Duruş – Pilates size iyi duruş kazanmayı ve bu duruşu korumayı öğretir. Egzersizler vücudunuzun daima aynı hizada olmasını sağlar.

Pilates dengenizi geliştirir. Pilates’te öğretilen zihin-beden bağlantısı sayesinde vücudunuzun nasıl hareket ettiğini ve performans gösterdiğini çok daha fazla farkına varacaksınız.

Kilo Kaybı

Pilates. Kasları güçlendiren bir egzersiz şekli olduğundan, vücuttaki belirli bölgeleri özellikle karnınızı, bacaklarınızı ve kalçalarınızı sıklaştırıp ince ve güzel bir görünüş elde etmenizi sağlar. Etkili bi kilo kaybı için Pilates egzersizlerinizi sağlıklı bir diyet veya yürüyüş, yüzme veya bisiklete binme gibi düzenli bir aktivite ile birleştirmelisiniz.

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz