• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Pilates Vücudun Hangi Bölgelerini Çalıştırır?

Pilates Vücudun Hangi Bölgelerini Çalıştırır?

Pilates, esas olarak karın kalça, bacak ve kol kaslarının güçlenmesini yardımcı oluyor. Pilates zihni stresten uzaklaştırarak, vücudu rahatlatıyor. Zihni açan ve dinlendiren pilates vücut dengesini geliştirip kendi vücudumuzu tanımamıza olanak sağlıyor.

Pilates eklemlerinizi esnek tutmaya yardımcı olduğundan diz yaralanmalarını önlemede özellikle faydalı olabilir.

1. Tüm vücut sağlığı: Akıl, beden ve ruh üçlüsünün koordinasyonunu tanımlar. Aklın vücuda tam olarak hükmedebilmesi, bunun getirisi olarak bedeni maksimum kapasiteyle kullanarak günlük yaşamdaki aktiviteleri çok daha sağlıklı uygulamak ve sonuç olarak daha sağlıklı bir ruh halinin meydana gelmesini sağlar.

2. Tüm vücut birlikteliği: Hareketler belirli eklemler ya da belirli kas grupları üzerine odaklanmamış, aksine her harekette tüm vücudun bir koordinasyon dahilinde birlikte hareketi söz konusudur.

3. Nefes: Egzersizlerin tümünde nasıl nefes alınacağı ve verileceği hususu temel dayanaktır. Doğru nefes alınamadığı için yaşam kalitesinin çok düştüğü günümüzde nasıl nefes almamız gerektiğini bedenimize egzersizler ile öğreterek yaşam kalitemizi arttırmayı hedef alır.

Pilatesin Faydaları

Pilates hareketleri tüm vücudun bir koordinasyon içerisinde hareket etmesini sağlayarak motorik özellikleri geliştirir

Kas kuvvetini ve gücünü arttırır

Gün içerisinde kullanmayı bıraktığımız kimi eklemsel açılara tekrar ulaşarak hareket kabiliyetini arttırmak

Daha düzgün bir postür ile hareket etkinliğini arttırmak

Ani ve sert hareketlerin aksine tüm hareketleri akıcı olarak uygulamayı ve bu sebeple yaşam kalitesinin artmasını sağlamak

Daha düzgün bir duruş ve postür sağlamak

İnsanın doğasında var olan hareketlerin yeniden kazanılmasını sağlamak

Aklın, bedenin ve bunun getirisi olarak ruhun daha zinde olmasını sağlamak

Kişisel farkındalığı sağlamak ve bunun sonucunda vücudumuzun hareket kabiliyetinin farkına varmak

Özgüvenin artmas Her pilates antrenmanı sonrasında mental ve ruhsal yenilenmenin meydana gelmesi. Bu konuyu Joseph Pilates “10 derste farkı hissedecek, 20 derste farkı görecek, 30 derste ise farklı bir bedene sahip olacaksınız” şeklinde açıklamıştır.

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz