• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Pilates ve Beslenme

Pilates ve Beslenme

Pilates yapılırken kesinlikle karnın tok olmasına dikkat edilmeli Yemekten en az bir kaç saat sonrasında pilates yapılmalı, pilates esnasında kaybedilecek olan sıvı miktarının karşılaması adına mutlaka her 20 dakikada bir su içirmelidir. Günlük sebze tüketimi ise 3 – 4 porsiyon olmalıdır. Sebzenin yanı sıra tüketilmesi gereken diğer bir şey ise balık, Pilates yapacak kişinin haftada iki kere balık tüketmesi, çok daha iyi bir vücuda sahip olmasına yardımcı olacaktır.

Pilatese yeni başladınız, mutlusunuz, kendinizi birkaç haftada daha iyi hissetmeye başladınız bile  ancak sizi mutsuz eden bir konu var: egzersizin, o egzersize uygun, doğru beslenmeyle desteklenmesi gerektiğini biliyorsunuz; fakat pilates yaparken ne yiyeceğinizi bilmiyorsunuz. O zaman buraya kulak verin ve pilatesten maksimum düzeyde yararlanmanız için nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrenin.

Gelelim işin en önemli kısmına: dengeli beslenme-.. Pilates yapanlar nasıl beslenmeli? Neleri yemeli? Neleri yememeli?

Dengeli bir pilates diyeti tüm besin gruplarını gerektiği kadar içermelidir. Yani, her zaman söyledğimiz kural yine geçerli, öncelikle yeterli ve dengeli beslenmelisiniz. Bu da demek oluyor ki; her öğün tabağınızda, tahıl, et, meyve-sebze ve süt ürünü bulunmalı.

Peki ya egzersiz öncesi açlık – tokluk durumunuz nasıl olmalı? Yapılan çalışmalar, egzersiz öncesi fazla yemenin, diyare(ishal) ve kramplara neden olabileceğini gösteriyor. Tam tersi aç karna olduğunuzda ise , vücut egzersiz için gereken enerjiyi sağlayamayacaktır. Ana öğünden 1 – 1.5 saat sonra egzersize başlayabilirsiniz. Fakat 1 – 4 saattir bir şey yemediyseniz, egzersizden 15 – 20 dk önce sağlıklı atıştırmalıklar,  enerji kullanımı ve yağ yakımı açısından yararlı olacaktır.

Şekerli, yağlı besinlerden kaçınmanız gerekir. Yapılan araştırmalara göre bu besinler diyetin enerji yükünü arttırarak , egzersiz etkisinin sıfırlanmasına neden olur.

Sıvı kaybına neden oldukları için alkol ve kafeinli içeceklerden de uzak durmalısınız..

% 2 su kaybı, hayati tehlikenin başlangıcıdır. Su açığını kapatmanın en iyi yolu susadıkça su içmenizdir. Her 500 gr ağırlık kaybınızda yudum yudum 2,5 su bardağı su içiniz.

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz