• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Pilates Nedir?

Pilates Nedir?

Pilates, vücudu dengelemeye ve güçlendirmeye odaklanan bir egzersiz şeklidir. Vücudunuzun her zaman zinde ve dinç olmasına yardımcı olur. Pilates Vücudumuzun duruşunu ve esnekliğini dengeler ve rahat bir şekilde hareket etmemizi sağlar. 

Pilates egzersizlerinin amacı karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendirip, vücudumuzun üst kısmında sağlam bir iskelet oluşturmaktır. Pilates, kas yapısını bir bütün haline getirilir. Kilo vermeseniz de ince görünürsünüz. Sakatlanmalar zorlaşır. Dayanıklılık artar, metabolizma hızlanır. 

Pilates; kasları güçlendirmek, esnekliği ve genel sıhhati arttırmak maksadıyla 20.yüzyılın başlarında Joseph Pilates tarafından geliştirilen bir egzersizler bütünü ve fiziksel sağlık sistemidir. 

Joseph Pilates, kendi metodunu Contrology-Kontrol Bilimi olarak adlandırmıştır. Çünkü metodunun, kasları kontrol etmek için zihni kullandığına inanır. 

Pilates; bedene esneklik, güç ve dayanıklılık, bacaklara, karına, kollara ve sırta da koordinasyon kazandırır. 

Araştırmalara göre her 10 kişiden 8'i yaşamının herhangi bir döneminde, iskelet ve kas sistemi rahatsızlıkları yaşamaktadır. Pilates ile sağlıklı bir omurgaya sahip oluruz.

Omurga sağlığı, Yoga öğretisinde de kişinin bedensel yaşı ile doğru orantılıdır. Ne kadar sağlıklı bir omurgaya sahip olursak, beden yaşımız da o kadar genç demektir. 

Pilates nedir Ünlü ve popüler oyuncular, şarkıcılar son derece formda vücutlarını pilates ile şekillendirdiklerini açıklıyorlar. Özellikle Madonna’nın 40’lı yaşlarının sonunda sahip olduğu fit bedeninin sırrının pilates olduğu ortaya çıkınca herkeste bir pilates sevdası baş gösterdi. 

İyi de nedir bu pilates, İlla özel çalıştırıcı eşliğinde mi yapılır? Söylendiği kadar yararlı mıdır?  Normal fitness hareketlerine az çok aşinasınızdır. Bu hareketlerin yerde yapılanları ile yine hiç değilse televizyondan görmüş olabileceğiniz yoga hareketlerini kaynaştırarak bedeni içten güçlendiren ve forma sokan bir egzersiz türü pilates. 

Çeşitli aletler kullanılarak yapılan hareketleri de var, bir jimnastik matının üzerinde alet edevat gerektirmeden yapılanları da. Dolayısıyla illa ki bir spor salonunda özel eğitmenle çalışacaksınız diye bir kural yok.

 Ama yine de her türlü spor için geçerli olan bir kural var ki o da ne yaptığınızı biliyor olmanız gerektiği. Aksi takdirde fit olacaksınız diye bir tarafınızı sakatlamanız işten bile değil. Bunu da hiçbirimiz istemeyiz. 

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz