• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Pilates Kilo Vermeye Yardımcı Olur Mu?

Pilates Kilo Vermeye Yardımcı Olur Mu?

Sadece pilates yaparak sağlıklı bir kilo aralığında kalmak maalesef zor. Kilo vermek ve sağlıklı kilo aralığında kalabilmek için kardiyovasküler çalışmalar yapmanız, aerobik aktivitelerde bulunmanız -mesela yürümeniz, bisiklete binmeniz, yüzmeniz- gerekir ve ne yazık ki pilates yeteri kadar kardiyovasküler/aerobik bir katkı sağlamaz. 

Pilates çalışmaları daha çok “kasları geliştirmek, kemiklere destek olmak, tendon ve eklemlere esneklik sağlamak, genel olarak fit ve formda biri olmak” açısından önemlidir. 

Pilates'in kilo vermeye katkıda bulunduğunu ispatlayacak bir çalışma yoktur. Kilo kaybının en altında ne kadar egzersiz yaparsanız yapın, yaktığınızdan daha az kalori almanız gerekir. Her gün bir maraton koşsanız bile kilo vermezsiniz.

Sağlıklı yaşam ve ince bir görünüm, hangi sporu yaparsanız yapın, uzun vadede sağlıklı beslenme ve farklı egzersizler ile doğru kombinasyonu gerektiriyor.

Pilates. Kasları güçlendiren bir egzersiz şekli olduğundan, vücuttaki belirli bölgeleri özellikle karnınızı, bacaklarınızı ve kalçalarınızı sıkılaştırıp ince ve güzel bir görünüş elde etmenizi sağlar. Etkili bi kilo kaybı için Pilates egzersizlerinizi sağlıklı bir diyet veya yürüyüş, yüzme veya bisiklete binme gibi düzenli bir aktivite ile birleştirmelisiniz.

Pilatesle kilo vermek için yapılması gerekenler;

1. Seviyenize uygun bir Pilates sınıfına katıldığınıza emin olun

Doğru seviyedeki sınıfa katılmak, üzerinde çok düşünülmesi gerekmeyen bir detay gibi görünse de bu noktada aslında önemlidir.

Seçilen sporda insan vücudunun gelişim gösterememesinin iki nedeni vardır.

Birincisi seçtikleri seviyenin çok kolay ve rutine dönüşmesi nedeniyle bedenin bu hareketlere cevap vermemesidir

İkinciside tam tersi olarak zor seviyelere yönelip egzersizleri yanlış yaparak verim elde edilememesidir.

2. Haftada en az 3 gün Pilates yapın Düzenli ve verimli egzersiz yapmak şart.

Bedenin gücünü arttırmak ve konfor alanından çıkarmak için haftada en az 3 gün Pilates yapmanızı tavsiye ederim.

3. Pilatesle birlikte doğru beslenin ve hareket edin

Pilates veya hangi sporu yaparsanız yapın yaktığınız kalorilerden fazla yerseniz, kilo vermeniz çok mümkün olmayacaktır.

Diyet kelimesi oldum olası strese sokmuştur hepimizi.

Kabul edelim, aslında doymayan midemiz değil beynimiz.

İyisi mi  önce beyni rahatlatarak yola çıkalım.

Buna sağlıklı beslenme diyerek hayat boyu sürdürülebilecek ve bizi de mutlu edecek bir forma sokmak daha iyi olacaktır.

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz