• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Pilates ile Forma Girmek Ne Kadar Sürer?

Pilates ile Forma Girmek Ne Kadar Sürer?

Pilates kısa kaslardan oluşan kas gruplarıyla uğraştığı için hızlı bir şekilde kısa sürede etkisini gösteriyor.5 derste kendinizi farkı hissedebileceksiniz. 10 derste vücudunuzdaki farklılıkları görebileceksiniz. 20 derste tamamıyla bambaşka bir vücuda sahip olacaksınız. Pilates düzenli ve sürekli olarak yapıldığı taktirde kişinin zayıflamasına da katkıda bulunabiliyor.

Pilates ile vücudunuz 1 ay içerisinde daha güçlü ve esnek olur. Toparlanmak, sıkılaşmak, incelmek ve kas oranınızın artması 3 ayda gerçekleşir. Ama bu durum sizin beslenme alışkanlığınız, yaşam şekliniz ve günlük hayatta ne kadar aktif veya pasif biri olduğunuzla doğrudan bağlantılıdır. Çünkü pilates ile doğrudan kilo kaybı gerçekleşmez. Bu bir çok spor içinde geçerli bir durumdur. Kilo kaybı ancak sizin beslenme alışkanlıklarınızın daha sağlıklı ve doğru ilerlemesiyle ve düzenli sporla birlikte ilerlenirse gerçekleşir. Eğer hem sağlıklı beslenip hemde düzenli pilates yaparsanız bir yılın sonunda gerçekten istediğiniz vücuda tam olarak kavuşmuş olursunuz. Bu çok uzun bir süre gibi gözükse de etkisi ve sonucu ile kalıcı, sağlıklı, güçlü etkisi uzun sürecek düzgün bir vücuda kavuşmuş olursunuz. Vücudunuzu şekle sokar, beden olarak incelirsiniz ve evet yağ oranınızı düşürmede inanılmaz derecede etkilidir. Çünkü çalıştığınız her bölgedeki derin kas gurubunu aktif hale getirir ve güçlendirir. Bu sayede yağlanmayı azaltır. Vücudunuz daha sıkı ve beden olarak küçülmüş olur ama bu tartıdaki sayıyı değiştirmez. Kas oranın artar fit olursun. 

Her gün Pilates yapmanın bir zararını görmezsiniz. Ama burada önemli bir nokta var:

 kadınlar konu kilolar ve forma girmek olunca en hızlı çözümleri istiyoruz. Ancak en hızlı çözümün en kalıcı çözüm olamayacağını hatırlamakta fayda var. Önemli olan, egzersizimizi ve beslenme düzenimizi bir rutin olarak uygulamak.

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz