• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Pilates Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Pilates Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Pilates Boy uzatmaz ve Pilates Kilo verdirmez. Sırt ve karın kasları güçlendirildiği için duruşumuz düzelir ve boyumuz daha uzunmuş gibi gözükür. Pilates vücudu şekillendirir. Pilates ile kısa kaslar çalışır. Kas yapmak metabolizmayı hızlandırır, bu da yağ yakımını hızlandırır. Pilates yapanlar hamur işlerini ve şekerli gıdaları azaltırlarsa diyet yapmaya gerek kalmadan istedikleri forma kavuşurlar.

Pilates zayıflatır: Pilates zayıflatmaz. Stabilizasyonu sağlayarak doğru kasların kullanımıyla, kasların düzgün kasılarak uzamasını sağlar, beden olarak küçülmeyi sağlar. Ancak yürüyüş ve diyetle birlikte yapılması durumunda zayıflamaya neden olur, fit bir görüntü elde edilir.

Pilatesi belli bir süre yapmak fit görünüm için yeterlidir: İnsan vücudundaki kaslar eğer kullanılmazsa, 1 saat içinde görevini bırakmaya başlar. Yani bir yaşam biçimi haline getirilmediği sürece Pilates yaparak elde edilen fit görünümün sürdürülmesi mümkün değildir.

Haftada bir kez Pilates yapmak yeterlidir: Pilatesin haftada 3 kez yapılması en uygun olanıdır, her gün bile yapılabilir. Yürüyüşle desteklendiği sürece haftada iki kez yapmak yeterli olabilir.

Pilatesi herkes yapabilir yaptırabilir: Pilates, akıl ve vücut birlikteliğini sağlayan bir koordinasyon egzersiz sistemidir. Bu nedenle pilatese başlamadan önce mutlaka bir fizyoterapist kontrolünden ve belli sağlık testlerinden geçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle pilates eğitimi veren kişinin fizyoterapi kökenli ya da fizyoterapistten eğitim almış bir kişi olması çok önemlidir.

Pilates'in yararları

Pilates, vücut farkındalığı oluşturur, duruşu düzelterek duruş bozukluğunun neden olacağı kas iskelet sistemi problemlerinden korur, ağrıların ve şikayetlerin tekrarlanmasının önüne geçer, vücuda esneklik kazandırır. Denge ve koordinasyonu artırarak özellikle başta omurga olmak üzere tüm eklem hareketleri üzerinde kontrol sağlar. Kasların kuvvet ve dayanıklılığının artmasına paralel günlük hareketler sırasında yaşanan yorgunluğu ortadan kaldırır.

Yorumlar (0)

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz