• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Mat ile Pilates Çalışması

Mat ile Pilates Çalışması

Mat pilates, minder üzerinde genellikle grup halinde yapılan egzersiz bütünü diyebiliriz. İki teknikte amaç olarak aynı şeye hizmet etmektedir ; beden gelişimi, kontrol ve sağlıklı bir yaşam. Mat pilates grup çalışmasını, reformer aletinin üzerinde yapılan hareketlerin mindere uyarlanmış hali olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Fakat burada ikisini ayrıştıran nokta ise Reformer tekniği ile çalışırken kullandığımız platformun sahip olduğu el ve ayak mekanizmaları, omuz desteklikleri, ayak barları ve yaylar ile kişilerin daha güvenli ve kontrollü olmasını sağlamaktadır. Aletli pilates vücuda destek olurken doğru duruşu mümkün olan en iyi seviyede tuttuğu ve böylece de egzersizlerden maksimum faydayı sağladığı için ayrıca kuvvetlenmeden ya da kontrolü sağlamadan başa gelebilecek sakatlıkları önlediği için günümüzde daha çok tercih ediliyor. Vücudunun çeçitli bölgelerinde ağrılar ve sakatlıklar olan insanlar için daha kontrollü ve güvenlidir.

Pilates mat çalışması, yerde minder üzerinde pilates makineleri olmadan yapılan bir dizi egzersizdir. Mat çalışma başlı başına zorlu bir egzersizdir.  Aşağıda evde yapabileceğiniz bazı egzersizler bulunmaktadır. Hareketlerinizi etkileyen tıbbi veya ortopedik durumlarınız varsa, bu egzersizlerden herhangi birini yapmadan önce doktorunuza danışın. Acı veren herhangi bir egzersiz yapmayı bırakın.

Tirbuşon ( sırt ve bacaklar)

1. Kollarınız yanınızda olacak şekilde sırtınıza uzanın. 

2. Bacaklarınızı tavana doğru düzleştirin, bacaklarınızı ve dizlerinizi birbirine yakın tutun.

3. Nefes alın ve nefes verin ve omurganızın zemine batmasına izin verin. 

4. Nefes alın ve her iki bacağınızı bir tarafa hareket ettirin ve birbirine yakın tutarken yanlarında küçük bir daire çizin. 

5. Daire çizerken kalçalarınızı yerde tuttuğunuzdan emin olun. 

6. Başlangıç pozisyonuna dönün ve diğer tarafta tekrar edin.

7. Her iki tarafta beş ila altı kez tekrarlayın.


Çapraz (karın ve bacaklarda çalışır)

1. Elleriniz başınızın arkasında olacak şekilde sırtınıza uzanın. 

2. Başınızı kaldırın ve dizlerinizi göğsünüze doğru getirin. 

3. Sağ bacağınızı düzleştirin ve ardından kaldırın ve sağ dirseğiniz sol dizinize değene kadar gövdenizi döndürün. 

4. Konumu bir ila iki saniye basılı tutun. 

5. Diğer tarafla tekrarlayın. 

6. Her pozisyonda tutulurken tamamen nefes verin. 

7. Omuzlarınızı yerden mümkün olduğunca yükseğe kaldırın. 

8. Her iki tarafta sekiz ila 10 kez tekrarlayın. 

9. Her iki dizinizi göğsünüze çekerek bitirin ve sonra oturma pozisyonuna geçin.

Eğer kaslarınızı güçlendirmek, sıkılaştırmak ve gevşetmenize yardımcı olacak yeni ve zorlu bir egzersiz programı arıyorsanız, Pilates egzersizlerini uygulayabiliriniz.

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz