• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Evde Pilates Yapılabilir mi?

Evde Pilates Yapılabilir mi?

Pilatesi kendi evinizde uygulayabilirsiniz. Ancak acemi iseniz, önce egzersizleri yapmanın doğru yöntemlerini öğrenmeniz için eğitim almalısınız. Böylece yanlış yapmaktan doğabilecek herhangi bir yararlanmayı önleyebilirsiniz.

Pilates, dayanıklılığı ve esnekliği arttırmak, kalori yakmak, kilo vermek ve daha güçlü bir vücuda sahip olmak için sizlere yardımcı olur. Evde pilates yapmak, yapabileceğiniz en iyi egzersiz yöntemlerinden biridir. Bazı insanlar, pilatesin etkili olup olmadığı konusunda şüpheye düşebilirler. İşin aslı pilates vücudun bir çok yerini çalıştırdığı için şüphesiz en kapsamlı egzersizlerden biridir.Vücuttaki derin kasları hedef alır.İç kasları güçlendirir be başka egzersizler yardımıyla dış kaslarında güçlenmesine yardımcı olur.

Evde Hangi Pilates Hareketlerini Uygulayabilirsiniz

Rool up ya da Ayaklara Uzanma

Pilates birçok seviyeye sahiptir. Bu hareket en basit egzersizlerden biridir yerde oturur pozisyonda, ayaklarınızı öne doğru uzatırken elleriniz ile parmak uçlarınıza doğru temas etmeye çalışırsınız. Kasları gerdirmek, denge ve esnekliğinizi arttırmak için en az 15 saniye boyunca bu pozisyonu koruyun.

Roll back ya da ileri Geri Yuvarlanmak

Dizlerinizi kıvırın, ellerinizi dizlerinizin altına koyun ve başınızda dizlerinizin üstüne yerleştirin. Nefes alın ve kürek kemikleriniz yere değene kadar geriye doğru yuvarlanın. Daha sonra, başlangıç pozisyonuna dönerken nefesinizi verin. Yapabildiğiniz kadar tekrar yapın bu egzersizi yaparken karın kaslarınızı sıkmanızı öneririz. Bu hareket, karın kaslarını hedef alır.

Saw ya da Testere

Kollarınız ve bacaklarınız açık şekilde yere oturun. Sol ayağınıza sağ elinizle ulaşmaya çalışın ardından, sağ ayağınıza sol elinizle ulaşmaya çalışın. Bu egzersiz belinizin güçlenmesine ve dengenizin gelişimine reflekslerinizin keskinleşmesine yardımcı olur.

Karın Bölgesini ve Alt Sırt Kaslarını Güçlendirmek

Bu en bilinen egzersizlerden biridir. Sırt üstü yere uzanın kollarınızı yanlara doğru açın. Ayaklarınızı yerden kaldırmadan, kendinizi kollarınızla destekleyerek üst gövdenizi ve uyruklarınızı yerden kaldırın. Yeni başladıysanız 15 saniye ile başlayıp her gün biraz daha saniyeyi arttırabilirsiniz.

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz