• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Hangi Dalış Maskesini Seçmeliyim?

Hangi Dalış Maskesini Seçmeliyim?

Dalış Maskesi Nasıl Seçilir?

Dalış eğitiminizi tamamladıktan sonra, ekipman satın almadan önce bir kaç tane (4-5 kadar) eğlence dalışı yapın. Eğer dalışa devam edeceğinizi, bu sporun sizin için olabildiğince zaman ayıracağınız bir hobiye dönüşeceğini düşünürseniz, ilk etapta bir maske, palet ve şnorkel satın alarak başlayın. Dalış devam etmediğiniz/edemediğiniz durumlarda da bu malzemeleri istediğiniz yerde kullanabileceğinizi unutmayın. Gittiğiniz her deniz tatilinizde, tüplü dalış yapın ya da yapmayın, bir maske, palet ve şnorkel işinize yarayacak, suyun altını yüzeyden ya da ördek dalışlarıyla gözlemlemenize yarayacaktır.

Maskenin sağlam ve kaliteli olması gerekir. Kaliteli bir maskeyi bulabilmek için dalış merkezleri ve dalış ürünleri satan yerlere bakmamız gerekir. Maskenin silikonunun, kaliteli olup olmadığını anlamak için bu kısmın kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edebilirsiniz. Cam kısmında mutlaka “temred” yazması gerekiyor. Maskenin yüzünüze uygunluğunu test etmek için maskeyi yüzünüze bastırın yüzünüze yapışıyorsa maske yüzünüze uygun demektir.

Öncelikle alacağımız maskenin amacımıza uygun olması gerektiğini bilmeliyiz örnek olarak.

Zıpkın ile balık avında kullanmak için bir scuba maskesi alırsanız sizin için kötü bir avantaj olur.Buna bir çeşit örnek daha vericek olursak şeffaf veya beyaz slikonlu bir dalış maskesi zıpkıncı maskesi olarak pek tercih edilmez bunun nedeni ise yansıma yapıp balığı ürkütmesidir.

Alacağımız maskenin iç hacminin küçük olmasına özellikle dikkat etmemiz gerekmektedir.

Bu gözlerinizin cama daha yakın olması ve sualtında daha geniş bir açı sunması demektir.

Ayrıcı hiç hacmi küçük olan maskeler yüzünüze çok baskı yapmaz ve sizi dalış sırasında rahatsız etmez

Alacağımız maskesin yüzümüze oturmuş olması çok önemlidir.Bunun içinde herzaman kullandığımız teknik : 

Dışarıda maskeyi kayışları başımıza geçirmeden yüzümüze oturtup maskenin yüzümüze vakup yapıp yapmadığını iyi gözlemlemeliyiz.Dalış maskesini yüzümüze bastırdığımızda 3-4 saniye vakumlu bir şekilde duruyorsa yüzümüze uyum sağlıyor demektir. 

Maske alırken dikkat etmeniz gereken en öenmli unsurlardan birisi ise camların ''ısıl işlem'' görmüş olması gerekmektedir Bunu ise maske camının üzerindeki ''Tempered'' veya ''T'' yazan ibareden anlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz