• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Cankurtaran Nedir, Kime Denir?

Cankurtaran Nedir, Kime Denir?

Cankurtaran; plaj ve havuzlarda görev alan kişidir. Havuz veya plajda yüzme bilmeyenleri uyaran ve tehlike anında onları kurtaran kimse  gerekli olması halinde ilk müdahaleleri gerçekleştirebilecek eğitimi almış olan kişidir.

Sporcu cankurtaran nedir : Cankurtarma spor karşılaşmalarına katılan lisanslı sporculardır. Sporcu cankurtaran olmak için, Federasyonun lisanslı sporcusu olmak zorunluluğu vardır ve lisanslı sporcu cankurtaran oldukları sürelerde cankurtaran olarak herhangi bir yerde çalışmazlar.

Bronz cankurtaran nedir : Havuzlarda güvenliği sağlayan ve hayat kurtarmaya yardım etmek için temel eğitime sahip görevlidir. Havuzda güvenliği sağlayarak, kalp masajı ve yapay solunum uygulamaya su üstü arama kurtarma ile ilk yardım uygulamalarını Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmaya yetkili ve sorumludurlar.

Bronz eğitmen nedir : Bronz ve gümüş cankurtaran eğitim programlarını uygulamakla ve başarılı olanlara bronz ve gümüş cankurtaran sertifikası vermeye yetkili eğitmenlerdir. Eğitimleri Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmakla sorumludurlar.

ile ilkyardım uygulamalarını Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmakla sorumludurlar.

Gümüş cankurtaran nedir : Deniz, göl, doğal ve yapay iç suların kıyıları ile havuzlarda güvenliği sağlayan ve hayat kurtarmaya yardım etmek için temel eğitime sahip görevlilerdir. Deniz, göl, doğal ve yapay iç suların kıyıları ile havuzda güvenliği sağlamaya, kalp masajı ve yapay solunum uygulamaya, su üstü arama kurtarma ile ilkyardım uygulamalarını Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmaya yetkili ve sorumludurlar.

Gümüş eğitmen nedir : Bronz, gümüş ve altın cankurtaran eğitim programlarını uygulamakla ve başarılı olanlara bronz, gümüş ve altın cankurtaran sertifikası vermeye yetkili eğitmenlerdir. Eğitimleri Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmakla sorumludurlar.

Altın cankurtaran nedir : Açık deniz, göl ve kıyıları ile havuzlarda güvenliği sağlayan ve hayat kurtarmaya yardım etmek için temel eğitime sahip görevlilerdir. Federasyonun CMAS üç yıldız dalıcı belgesine sahip, kişilerdir. Açık deniz, deniz kıyısı, göl ve havuzda güvenliği sağlayan, kalp masajı ve yapay solunum uygulamaya, su üstü arama kurtarma ile ilkyardım uygulamalarını Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmakla sorumludurlar.

Altın eğitmen nedir : Bronz, Gümüş, Altın cankurtaran ve cankurtaran eğitmeni eğitimi programlarını uygulayan eğitmenlerdir. Altın eğitmen eğitimi ve sınavı yalnızca TSSF tarafından yapılmaktadır.

Yorumlar (0)

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz